
Lluís Costa Fernàndez
lluis.costa@udg.edu
Director del Grup de Recerca CSiI. Doctor en Història i Professor titular de la Universitat de Girona en els graus de Publicitat i RRPP i Comunicació Cultural i en el Màster de Comunicació i Estudis Culturals. Les seves línies de recerca giren entorn la història de la comunicació i les relacions amb la societat, així com l’anàlisi entre la comunicació cultural i política entre Cuba i Catalunya. Autor de més de vint llibres i de nombrosos articles científics. Ha participat en diversos esdeveniments acadèmics a Cuba i ha impartit docència a la Universitat de Rio Piedras a San Juan de Puerto Rico.

Ramon Girona Duran
ramon.girona@udg.edu
És llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor per la Universitat de Girona, professor als graus de Publicitat i Relacions Públiques, Comunicació Cultural i Màster de Comunicació i Estudis Culturals de la UdG. És vicedegà de la Facultat de Lletres de la UdG. És expert en cinema, la seva principal línia d’investigació. Ha publicat, entre d’altres llibres, El cinema de propaganda als EUA (2010)”. Barcelona: Editorial UOC, 2010 o “Cinema, publicitat i turisme”. (Ed.). Girona: Documenta Universitària, 2012. Ha col·laborat en diverses obres col·lectives i és l’editor del llibre Cinema, publicitat i turisme.

Jordi Hernández Piferrer
totipiferrer79@gmail.com
Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i la Cultura a la Universitat de Girona. L’any 2004 va ser llicenciat en Història (Universitat de Barcelona), després llicenciat en Periodisme (Universitat Internacional de Catalunya) i màster en Comunicació i Estudis Culturals (Universitat de Girona). Va realitzar la tesi doctoral sobre el paper dels gabinets de comunicació municipals com a font activa en l’elaboració d’informació sobre ciutats mitjanes a la premsa local catalana i matrícula d’Honor en el Treball de Final del Màster en Comunicació i Estudis Culturals de la UdG (2010-2011). Ha estat redactor del Diari de Girona, director, productor, redactor, locutor Onda Cero Radio, entre moltes altres.

Andrea Oliveira Dos Santos
andreaoliveirads@gmail.com
Doctora en Ciències de la Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Professora de gestió de la comunicació en crisi i d’imatge corporativa a la Universitat de Girona (UdG) i de Tècniques de Relacions Públiques a la URV. Els seus interessos se centren en l’estudi dels públics, en les relacions públiques i en la comunicació corporativa i noves tecnologies de la informació. És autora de diversos articles en revistes de prestigi a nivell internacional i participa en un projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia sobre la comunicació del patrimoni cultural dels museus.

Lluís Sardà Tañà
lluis.sarda@gmail.com
És llicenciat en Ciències de la Comunicació per la UAB, Màster en Comerç electrònic per la EADA i màster en Estratègia i Creativitat per la Universitat Ramon Llull. Ha escrit articles sobre noves tecnologies com ara “Noves tecnologies, nous beneficis” o “Tablet PC, una potent eina estratègica en auge”. La seva especialitat és la creació de plans estratègics per a empreses i institucions. Exerceix docència en l’àmbit de comunicació i màrqueting a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat de Barcelona.

Josep Maria Casasús Guri
josep.casasus@upf.edu
Periodista i catedràtic d’Universitat. Doctor en Ciències de la Informació. Síndic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha estat president de la Societat Catalana de Comunicació i de la Sociedad Española de Periodística. És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Fou cap de redacció a Tele/eXpres i a Catalunya-Express, sotsdirector-secretari general a la Redacció de La Vanguardia i defensor del Lector en el mateix diari. Ha publicat o publica en els diaris Avui, Público, Ara i El Singular Digital. Ha estat degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i director del Departament de Comunicació de la mateixa universitat i president de l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF. L’any 2021 ha estat distingit amb el nomenament de Doctor Honoris Causa de la UdG

Eloi Camps Durban
ecamps14@gmail.com
Màster en Humanitats (UOC) i Grau en Comunicació Cultural (UdG). Ha exercit tasques docents al mòdul Creació de la secció de cultura d’un mitjà digital, a través del Nació Digital Labs&Data del Campus de la Comunicació Cultural i Corporativa. Ha estat col·laborador en diversos mitjans de comunicació (El Punt Avui, Ràdio Sarrià, Revista de Banyoles, Ràdio Terra). És autor dels llibres Fem-nos escoltar! Història de les ràdios ciutadanes de l’espai català de comunicació (Gregal) i Mig segle de fressa: el rock i el folk al Pla de l’Estany (Quaderns de Banyoles).

Marta Faixedas Puig
info@petjadacatalana.cat
Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Impulsora del projecte Petjada Catalana dedicat a la divulgació de la presència catalana al món. Ha treballat com a dinamitzadora del Centre Català de Santiago de Xile (2007-2008) amb una beca de la Generalitat de Catalunya. Ha col·laborat en el Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona en els projectes ‘La història de la ciutat a través dels seus mitjans de comunicació’ i ‘Itinerari pels barris de Girona’. Com a impulsora de Petjada Catalana, ha participat en el VIIIème Congrès International ‘La présence catalane a l’étranger’, celebrat a Tolosa de Llenguadoc l’octubre de 2017, ha col·laborat en emissions de Ràdio Amèrica Barcelona i amb el Consorci de Normalització Lingüística.”

Olga del Rio Sánchez
olga.delrio@udg.edu
Doctora en Ciències de la Comunicació per la UAB. Professora de la Universitat de Girona, la UAB i la UOC, així com de diversos màsters europeus. Coordinadora dels Estudis de Comunicació Cultural de la UdG. Vicepresidenta de l’Observatori Mediterrani de la Comunicació (OMEC). És autora de diversos llibres i guies metodològiques per organismes internacionals, així com de diversos articles i capítols de llibres en l’àmbit de les TIC i la comunicació pel desenvolupament i el canvi social, la cooperació internacional pel desenvolupament, els drets humans i la desigualtat de gènere. Consultora internacional per la Comissió Europea i del PNUD entre d’altres.

David Serra Navarro
dserra8@xtec.cat
Doctor per la Universitat de Girona. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Animació 3D per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Les seves línies d’investigació són: Comunicació Audiovisual, Comunicació Interactiva, Xarxes Socials, Publicitat i Noves Tecnologies, Narratives Audiovisuals, Dispositius mòbils, Canals de producció en línia, Mons Virtuals, Mitjans Digitals col·laboratius i Comunicació.

Joan Manuel del Pozo Álvarez
joanm.delpozo@udg.edu
És doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor jubilat de Filosofia Antiga i Filosofia Política de la Universitat de Girona (des de 1987). Entre d’altres càrrecs acadèmics, ha estat vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement de la Universitat de Girona (2000-2002). Membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Filosofia des de 2002 a 2009, entre d’altres. Actualment és el Síndic de la Universitat de Girona. La seva recerca es concentra en Ciceró entorn del qual ha fet diverses publicacions. És autor de l’assaig Educacionari, una invitació a pensar i sentir l’educació a través de seixanta conceptes. Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països sobre temes d’educació, filosofia, ètica i política.

Àngel Rodríguez Vilagran
elangeldelaweb@gmail.com
Doctor en Periodisme i Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Ciències Religioses per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRF) vinculat a la Facultat de Teologia de Catalunya i Màster en iniciació a la Recerca en Periodisme i Ciències de la Comunicació per la UAB. Els seus àmbits de recerca són el periodisme local, la comunicació religiosa, l’etnografia i les noves tecnologies. Premi Recull de Periodisme (2010). D’entre els darrers llibres publicats destaquen, “La comunicació catòlica a la diòcesi de Girona” (2011), “Sant Narcís, el sant de les mosques” (2014) i “Festes i tradicions del calendari litúrgic” (2014).

Francesc Casadellà Oller
francesc.casadellaoller@fudgif.udg.edu
Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Girona. Director del Curs d’Especialització en Blogs Corporatius, Xarxes Socials i Eines 2.0 per la Fundació UdG de 2011 a 2016. Soci fundador de l’agència gironina de publicitat creativa La Perruquera el 2007 i cap de projectes web i noves tecnologies fins al 2014. Com a Freelance en Comunicació i Transformació Digital de 2014 a 2017 ha assessorat diversos festivals culturals. Actualment és responsable de l’equip de comunicació de la cooperativa Som Energia, on col·labora activament des dels seus inicis.

Enric Ordeix Rigo
enricor@blanquerna.url.edu
Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i, també, en Ciències de la Informació. Director de Gestió de la Comunicació Global a la Universitat Ramon Llull. Director i membre del comitè científic dels I, III i VIII Simposi Internacional de Comunicació Global Corporativa organitzat per la Facultat i El Global comunication Institute l’any 2004 i 2006. Director del IV i V Congrés Internacional d’Investigació i Relacions Públiques “La gestión de las relaciones con los públicos” a la Facultat de Comunicació Blanquerna. Vicepresident i fundador del Global Communication Institute des del 2002.

Josep Vicenç i Eres
josep.vicen@udg.edu
Diplomat en empresarial per l’Escola d’Estudis Empresarials de Sabadell,llicenciat en econòmiques (Branca Empresa) per la UAB i llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de Girona. Mediador d’Assegurances Titular. Expert en “Màrqueting Financer Europeu (nivell DAF)” per l’European Financial Planning Association (EFPA) i Expert en “Marketing Financiero y Gestión Comercial” per la Georgetown University i la Escuela Superior de la Confederación Española de las Cajas de Ahorros confederadas. Professor Titular de Tecnologia Administrativa de l’Institut Montilivi de Girona i Professor Associat de Màrqueting i Investigació Comercial de de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Girona. Les seves línies de recerca giren entorn les finances a nivell europeu, la comunicació i la investigació comercial. Autor de diversos articles sobre temes relacionats amb l’economia financera, la comunicació i el màrqueting social i polític.

Marta Baserba Muñoz
marta.baserba@gmail.com
Graduada en Comunicació Cultural a la Universitat de Girona, cursant Màster interuniversitari en Ciutadania i Drets Humans: Ètica i política a la Universitat de Barcelona. Els seus interessos se centren en l’ús de les xarxes socials i les noves tecnologies de la informació en la comunicació institucional i social. En comunicació local ha format part de l’equip de redacció de la Revista de Palafrugell i ha col·laborat a la Revista es Còdol i Crònica d’un any com a fotògrafa. Ha col·laborat en la coordinació de textos i vídeos del projecte: La història de la ciutat de Girona a través dels seus mitjans de comunicació i en la coordinació de l’Instagram del projecte: Itinerari pel Barris de Girona del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona.

Mònica Puntí Brun
monica_punti@hotmail.com
Doctora per la Universitat de Girona i llicenciada en Periodisme i en Documentació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És professora de la UdG en el Grau de Publicitat i RRPP”. Els seus àmbits d’interès en recerca són: premsa local i comarcal, comunicació de proximitat, comunicació corporativa, premsa gratuïta i mitjans digitalsHa treballat a l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), així com també ha col·laborat en diversos mitjans locals.

Toni Sellas Güell
tsellas@gmail.com
És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i doctor del programa de Ciències Socials, Humanes i Jurídiques per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), on hi ha impartit docència. Actualment exerceix la docència a la Universitat de Girona i a la Universitat de Vic, en els àmbits de la Comunicació. La seva trajectòria professional com a periodista inclou diferents mitjans de comunicació com ara El Punt, Catalunya Ràdio, Ona Girona, Ona Catalana, RAC1 i Diari Expansión. Ha coordinat la mesa sectorial dels mitjans de comunicació de Catalunya, i ha estat investigador responsable del projecte “La ràdio a les xarxes socials”.

Claudi Valentí Bohigas
claudi@claudivalentifotograf.cat
Professor de fotografia a la Universitat de Girona, en el Grau de Publicitat i RP. Treballa com a fotògraf free-lance. És co-fundador de Televisió de Girona (1984). Col.labora a Televisió de Girona fins al 1995. Entre els anys 1986-2012 treballa als serveis fotogràfics de l’agència de Publicitat DIS-ART de Girona. Entre el 1988 i 2002 és assistent de fotografia de Moda a NCP Barcelona, entre d’altres. Des de 1995 és especialista en reproducció d’obra d’art i pintura. Publica llibres i catàlegs. Treballa per a diverses institucions, entre d’altres la Diputació de Girona. En el camp de la fotografia editorial ha participat en l’edició de llibres i col·labora en diverses publicacions periòdiques.

Jaume Guzmán Casals
jaume.guzman@gmail.com
Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona. Màster en Comunicació i Estudis Culturals i Grau en Publicitat i Relacions Públiques (UdG). Les seves línies de recerca tenen com a eix principal la comunicació local, comarcal i institucional en un context tant històric com d’actualitat. Ha col·laborat en el projecte titulat “La construcció social de l’espai intermediterráneo i les seves correlacions en l’agenda temàtica dels mitjans de comunicació. La informació en premsa i televisió,” del Laboratori de Prospectiva i Recerca en Comunicació, Cultura i Cooperació (LAPREC) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Xavier Ginesta Portet
xavier.ginesta@uvic.cat
Doctor en Comunicació i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Vicedegà en Promoció i Relacions Externes a la Universitat de Vic. És professor d’Estudis de Mitjans de la mateixa universitat. És Màster d’Iniciació a la Recerca en Comunicació i Periodisme i Diploma d’Estudis Especialitzats en Polítiques de Comunicació, ambdós títols propis de la UAB. Les seves línies de recerca es situen en l’estudi del lloc de marca, la diplomàcia pública i la comunicació esportiva. Com a periodista, publica a El Punt Avui i L’Esportiu de Catalunya.

Lluís Pastor Pérez
lpastor@uoc.edu
Director dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació a la UOC, és Doctor en Periodisme per la Universitat Ramón Llull, Màster en Ciències de la Informació per la UAB, professor de Retòrica de la Comunicació a FCC Blanquerna i titulat en Direcció i Administració d’Empreses per l’IESE. Expert en Retòrica i comunicació, comunicació no verbal, metàfores i narratives, participació i mitjans de comunicació, mitjans de comunicació i aprenentatge. Autor, entre d’altres, dels llibres La retòrica antiga (2008), Escritura sexy (2008), Parla’m i seré feliç (2008), Funiversity. Los medios de comunicación cambian la universidad (2010), El “jefe” parla. Coaching de comunicació per a directius (2017).

Adrià Vidal Santorum
adriavida82@gmail.com
Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona. Màster oficial en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis (UPF) i Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques (UdG). Les seves línies de recerca tenen com a eix principal la docència publicitària catalana i els seus fonaments científics i internacionals. Ha estat professor d’Estructura i Planificació de Mitjans a la UdG. Tanmateix, en l’àmbit professional ha treballat a Barcelona Activa, de gestor de projectes digitals al departament d’emprenedoria. A més, ha treballat com a gestor de projectes, de la promoció i de comunicació científica, per a diverses institucions de recerca en salut: Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, Institut Català d’Oncologia. Actualment, treballa a Creatio, Centre de Producció i Validació de teràpies avançades a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Francesc Salgado
francesc.salgadodedios@udg.edu
Llicenciat en Filosofia i CCEE per la Universitat de Barcelona (1986) i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (2003), va dedicar la tesi doctoral a investigar el periodisme de Manuel Vázquez Montalbán. Des de llavors les seves línies de recerca son Periodisme i Gènere, Deontologia i Retiment de comptes i Història del Periodisme (en especial sobre la Segona República i la Transició) Ha fet estades de recerca a Londres (2006), Madrid (2005) i Roma (2010). Ha participat en diferents I+D sobre la premsa a la Transició, primer sobre determinats diaris estrangers, després a la premsa diària estatal i per últim a diversos setmanaris d’informació general. En l’actualitat, participa a la recerca “FACCTMedia Instrumentos de rendición de cuentas ante la desinformación: impacto de las plataformas de fact checking como herramientas de accountability. Referencia PID2019 106367GB I00. Investigador convidat a la Universitat de Girona pel període 2021-2023, planteja la intenció d’implementar una recerca sobre el treball a les redaccions de les dones periodistes a la demarcació al llarg del segle XX (1910-1985)