El CSiI i Petjada Catalana han acordat establir una relació de col·laboració amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement i la difusió de la realitat catalana estesa arreu del món.

Petjada Catalana és un blog que pretén recollir tots els racons del món on els catalans, d’una manera o una altra, hi han deixat petjada. Iniciat l’any 2014 per Marta Faixedas després de treballar com a dinamitzadora en el Centre Català de Santiago de Xile.

En el blog hi trobem, per exemple, històries tan curioses com la del Peronella Park, les restes d’un gran complex lúdic aixecat al mig d’Austràlia el 1935 per un emprenedor empordanès. O la història del terrassenc Josep Oller, que l’any 1889 va fundar el mític Moulin Rouge de París. Hi tenen cabuda també els indrets relacionats amb els episodis més coneguts de la història del nostre país: els cinc segles de presència catalana a l’illa de Malta, les intenses relacions comercials amb Cuba, o la ruta seguida pels almogàvers de la Companyia Catalana a les actuals Grècia i Turquia, entre d’altres.

El capítol de les exploracions catalanes està representat amb Antoni de Montserrat, el primer a cartografiar l’Himàlaia; els colonitzadors de Califòrnia, presents en el nomenclàtor de San Francisco (Portola Drive, Junipero Serra Boulevard); o els exploradors catalans de Canadà i Alaska.

El 2020 el projecte creix amb nous formats i gràcies a la col·laboració amb Ràdio Amèrica Barcelona, ara la Petjada Catalana a Amèrica es pot escoltar en format podcast.

El projecte inclou 1.500 localitzacions al mapa de la Petjada Catalana.

Pin It on Pinterest