La Universitat de Girona ha concedit el títol de doctor Honoris Causa al membre del nostre Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional, Dr. Josep Maria Casasús i Guri, a proposta del Departament de Filologia i Comunicació, en reconeixement a la seva experimentada trajectòria en recerca, docència i divulgació cultural d’aquest periodista i catedràtic d’universitat.

Casasús és un dels investigadors catalans sobre periodisme i comunicació que ha publicat més llibres i articles sobre aquestes matèries. És autor de la primera obra publicada a Catalunya sobre anàlisi estructuralista de mitjans de comunicació (Ideología y análisis de medios de comunicación, 1972), amb quatre edicions, llibres de text en universitats d’Espanya i Amèrica Llatina. Un dels seus llibres Periodisme català que ha fet història, ha esdevingut un referent en els estudis superiors sobre periodística analítica i comparada.

També ha rebut diferents premis com assagista, articulista, poeta i divulgador de caire cultural. A més va rebre la Creu de Sant Jordi el 2011; i la distinció Jaume Vicens Vives 2013 a la qualitat docent universitària. Actualment és Síndic de Greuges a la Universitat Pompeu Fabra, i col·laborador de l’ARA, on publica des del 2012 a la secció diària “Abans d’ara”. Ha estat sotsdirector i defensor del lector a La Vanguardia, redactor en cap a Tele/eXpres i a Catalunya-Express, i articulista a El Punt-Avui, Serra d’Or, Revista de Catalunya, L’Avenç i Via Empresa.

És premi extraordinari de doctorat a la UAB per la primera tesi que es va llegir, el 1985, sobre Josep Pla. Casasús va ser degà fundador dels estudis de Periodisme a la UPF. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i ha presidit la Societat Catalana de Comunicació i la Sociedad Española de Periodística.

Us adjuntem l’Aprovació de la concessió del títol de doctor honoris causa de la Universitat de Girona al Dr. Josep Maria Casasús

Pin It on Pinterest