La Universitat de Girona (UdG) proclamarà doctor honoris causa el periodista i catedràtic emèrit del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i investigador del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional, Josep Maria Casasús i Guri. A proposta del Departament de Filologia i Comunicació, la UdG reconeixerà l’extensa trajectòria de Casasús en els àmbits de la recerca, la docència i la cultura en un acte solemne que tindrà lloc el 17 de juny, a les 12 del migdia, a l’Aula Magna Modest Prats.

L’acte estarà presidit pel rector Quim Salvi, que estarà acompanyat pel padrí del doctorand i director científic del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG, Lluís Costa. La distinció honoris causa s’atorga a personalitats rellevants de l’àmbit acadèmic, científic, cultural i social que hagin mantingut un lligam amb la Universitat de Girona i que hagin excel·lit en la seva tasca per tal d’integrar-les al Claustre de la institució.

En aquest context, el Consell de Govern va aprovar, el mes d’octubre de 2019, atorgar la distinció doctor honoris causa de manera unànime a Josep Maria Casasús. El reconeixement del periodista i professor de la UPF es podrà dur a terme de manera presencial, ara que la situació sanitària permet fer-ho amb condicions de seguretat.

Periodista de llarga trajectòria
Nascut a Barcelona l’any 1944, Josep Maria Casasús i Guri és degà fundador dels estudis de Periodisme de la UPF. La seva trajectòria professional en els mitjans de comunicació catalans ha estat molt àmplia. Va ser sotsdirector i defensor del lector a La Vanguardia, redactor en cap als ja desapareguts Tele/eXpress i a Catalunya-Express i articulista a El Punt Avui, Serra d’Or, Revista de Catalunya, L’Avenç i Via Empresa. Actualment, i des del 2012, col·labora amb el diari Ara, on publica diàriament la secció “Abans d’ara”.

Casasús ha compaginat la seva activitat professional amb la docència, primer a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i després a la UPF, on va ajudar a posar en marxa els estudis de Periodisme, iniciats l’any 1993.

Actualment, Josep Maria Casasús és membre del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional de la Universitat de Girona. Com ha investigador, ha posat sempre el focus en el periodisme i la comunicació, dos àmbits sobre els quals ha publicat nombrosos llibres i articles, com ara Ideología y análisis de medios (1972), la primera obra publicada a Catalunya sobre anàlisi estructuralista de mitjans de comunicació, i Periodisme català que ha fet història, un text que ha esdevingut un referent en els estudis superiors sobre política analítica i comparada.

Entre l’ampli ventall de premis que ha rebut, destaca la Creu de Sant Jordi, que li van atorgar l’any 2011, i la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, l’any 2013. Ha rebut guardons com a assagista, articulista, poeta i divulgador cultural. Membre de la secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans, també va ser president de la Societat Catalana de la Comunicació i de la Societat Espanyola de Periodística.

Us agrairem que confirmeu l’assistència a l’acte emplenant aquest formulari.

Pin It on Pinterest