Demà tindrà lloc la conferència titulada “La guerra de Cuba (1895-1898): el fracàs del projecte nacional espanyol. Misèries i angoixes de la societat civil: el cas de Cassà de la Selva”.

Serà a càrrec del director del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional, Dr. Lluís Costa Fernández, professor titular de la Universitat de Girona. Una de les seves línies de recerca són els lligams històrics entre Cuba i Catalunya.

Històries d’emigracions, viatges i exilis

Els humans, des de temps molt reculats, ens movem pel planeta a la recerca d’oportunitats, noves experiències o obligats per les circumstàncies. Així, anant més o menys enrere en el temps, tots som hereus d’algun desplaçament dels nostres avantpassats. Avui, que les distàncies s’escurcen cada cop més i les comunicacions món enllà han esdevingut immediates, volem focalitzar l’anàlisi històrica i antropològica sobre els viatges, més lents i menys comunicats, d’alguns cassanencs del passat. L’objectiu d’aquest cicle de conferències és posar a l’abast de tothom diverses històries d’antics veïns (industrials, polítics, soldats, missioners…) que van veure i viure món tot marxant de Cassà temporalment o per sempre.

Informació extreta de: Cassà Cultura.

Pin It on Pinterest