El dissabte 23 d’octubre es presentarà el volum que duu per nom Premsa Comarcal: La memòria de la vida quotidiana de Catalunya. Aquest llibre commemora els quaranta anys de l’ACPC relatant la seva trajectòria. L’autor és el Doctor en Història Lluís Costa, director del Grup de recerca en Comunicació Social i Institucional de la Universitat de Girona. Aquesta presentació es farà a Juneda.

El llibre fa un repàs no només a les vicissituds de l’entitat sinó que a la vegada ho emmarca en la trepidant història del país en aquest mateix període de temps. El llibre radiografia temes com la normalització de la llengua catalana, la precarietat econòmica de la premsa comarcal als seus inicis, la “llarga nit del franquisme”, o la més recent dificultosa adaptació als nous formats. Així mateix, desenvolupa la gestió i defensa del patrimoni periodístic català que es fa des de l’associació.

El pròleg ha estat a càrrec del catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, Dr. Josep Maria Casasús i Guri, membre del Grup de recerca en Comunicació Social i Institucional. Casasús exposa que la premsa comarcal és un patrimoni que aferma una tradició ben arrelada i que fa ara una nova embranzida amb les plataformes digitals que progressen agermanades amb els formats impresos. Unes i altres es beneficien mútuament de prestacions inherents a la naturalesa del suport: la immediatesa en la recepció i accessibilitat ubiqua de l’oferta telemàtica i la lleugeresa de pes i la rapidesa de passar pàgines que permet el paper.

Aquesta presentació servirà per donar inici als actes itinerants de celebració del 40è aniversari de l’ACPC.

Pin It on Pinterest